بررسی تئاتر كاربردی و تئاتر درمانی در برنامه "گیومه" رادیو نمایش
منیژه محامدی، علی ظفر قهرمانینژاد و مجید امرایی مهمانان تازهترین برنامه "گیومه" بودند.
به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی رادیو نمایش، در برنامه شنبه هفتم تیر "گیومه" رادیو نمایش، موضوع تئاتر كاربردی وتئاتر درمانی مورد بررسی قرار گرفت.
در این برنامه منیژه محامدی كارگردان و نویسنده، علی ظفر قهرمانینژاد؛ كارگردان ، پژوهشگر و مدرس تئاتر و مجید امرایی نویسنده میهمان برنامه شدند و درباره تئاتر كاربردی و درمانی با آنها گفتوگو شد.
منیژه محامدی كارگردان و نویسنده به عنوان یكی از اولین نفراتی كه تئاتر كاربردی را به ایران آورد گفت: تئاتر درمانی در حال حاضر در ایران درست نیست، تئاتر درمانی برای برقراری ارتباط با مخاطب است و حال مخاطب را خوب میكند. تفاوت بین تئاتر درمانی و تئاتر این است كه تئاتر درمانی به دنبال این است كه شرایط را بهتر كند.
او در ادمه افزود: تئاتر درمانی در لحظه باید اتفاق باید بیفتد و بیمار با تئاتر ارتباط برقرار كند و مشكلات را خودش به بیرون بریزد و سوال از او شود به قولی خود مخاطب باید به این موضوع نگاه كند و ارتباط كامل برقرار كند
در ادامه علی ظفر قهرمانی نژاد؛ كارگردان، پژوهشگر و مدرس تئاتر افزود: تئاتر كاربردی، تعامل نمایشی به منظور ایجاد تغییر درست است كه تئاتر اجرا میشود اما مردم آن را خلق میكنند، هدف تئاتر تغییر است و میخواهد تغییر ایجاد كند. هدف این اجرا توانمندی مردم است و سابقه تاریخی دارد و به قرون وسطی برمیگردد.
وی ادامه داد: طرح مسئله، تعامل با مخاطب و ایجاد واكنش و تغییر در جامعه از عوامل تئاتر كاربردی است. تئاتر كاربردی تفاوت اساسی با تئاتر معمولی دارد. رابطه مخاطب با تئاتر كاربردی رابطه نظری است. سازوكار این نوع نمایش آن است كه تماشاگر آن را تغییر دهد.
همچنین مجید امرایی نویسنده در این باره گفت: در تعریف نمایش به بیانی به دنبال تعریف جدیدی از هنرهای نمایشی هستیم. یك پروتكل درمانی در این تئاتر وجود دارد كه میتواند باعث درمان شود.
او در پایان افزود: در پروسه نمایش درمانی با ایجاد موقعیتهای مشابه با مخاطب، زندگی شخصی مخاطب دچار تغییر میشود. در نمایش درمانی مخاطب مسئله خود را روی صحنه میبیند و به دنبال راهكارهای مواجهه با آن موضوع میشود.