آخرین خبرهای سینمایی كشور را در برنامه رادیویی «نمای نقرهای» با اجرای محمود گبرلو از شبكه رادیویی نمایش بشنوید!
به گزارش روابط عمومی اداره كل هنرهای نمایشی رادیو ، نمای نقره ای برنامه سینمایی رادیو است كه به تحلیل و ارزیابی سینمای ایران می پردازد.
محمود گبرلو ضمن اعلام این مطلب افزود : سینمای دنیای امروز یكی از رسانه های قدرمند محسوب می شود كه در سبد فرهنگ خانواده های ایرانی قرار دارد و در قسمت نخست این برنامه به موضوع وضعیت سینمای ایران در شش ماه اول سال پرداختیم.
در قسمت نخست این برنامه محمود گبرلو در گفت و گو با سید رضا صائمی منتقد سینمای ایران به مباحث مختلفی پیرامون وضعیت اكران فیلم های سینمایی در تابستان پرداختند .
در این گفت و گو به فروش فیلم های سینمایی در تابستان امسال كه اوضاع خوبی نداشته است اشاره شد و اینكه در حال حاضر مخاطبین جدیدی در سینما وجود دارند كه دست اندركاران با سلیقه های آن ها آشنا نیستند و تنها تولید كردن فیلم های كمدی در گیشه تضمین كننده فروش آن ها نیست بلكه جهان فكری تماشاگر امروز تا آنجایی تغییر كرده است كه دیگر فقط به سینمای ایران اكتفا نمی كند و شبكه های دیگری هم وجود دارند كه مخاطب علاقه مند به سینما می تواند به آن متوسل شود، بنابراین ذائقه مخاطب ایرانی تغییر كرده و سینمای ایران می بایست این ذائقه را بشناسد تا به خواسته های مخاطبان پاسخ دهد .
در بخش دیگری از این گفت و گو آمده است: جذب مخاطب سینمایی لزوما به ژانر مربوط نمی شود و لحن فیلم فارغ از اینكه شاد یا تلخ باشد به كیفیت آن به خصوص شكل قصه و داستان فیلم باز می گردد و اگر سینمای ایران به سمتی سوق پیدا كند كه تكنیك خوبی داشته باشد و داستان خوبی را روایت كند كه باعث آگاهی شود، می تواند مخاطب زیادی را جذب كرده و از فروش بالایی برخوردار شود. همچنین عدم شناخت دقیق از زمان درست اكران فیلم های سینمایی با توجه به ذائقه مخاطب از عوامل مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد .
در ادامه سید امیر سیدزاده تهیه كننده مطرح سینما در این باره گفت : در خارج از ایران تهیه كننده، كارگردان و پخش كننده دفترچهای را تهیه میكنند كه بر اساس آن نیازهای جامعه را نسبت به موضوع انتخاب شده مورد سنجش قرار میدهند تا در گیشه با اقبال بیشتری مواجه شوند.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر محدودیت در زمینه نویسندگی داریم و اغلب فیلم هایی كه در بازار عرضه می شود كلیشه یا اقتباس از فیلم های خارجی است یا بر یك موضوع تكراری و خاص متمركز شده است . همچنین ما به محض اینكه از جشنواره فجر خارج می شویم ، اكران سالیانه فیلم هایمان شروع می شود كه با چهار اكران روبروست و متاسفانه ایرادی كه وجود دارد این است كه پخش كنندگان و شورای صنفی نمایش همه فیلم های خوب را در این چهار دوره اكران میكنند به طوریكه در دوره دوم سال دستمان برای نمایش فیلم خوب خالی میشود و این اتفاقی است كه در دوره دوم سال 98 به خوبی مشاهده میشود.
سید زاده تاكید كرد : یكی از بزرگترین مشكلات ما آن است كه به اندازه كافی سالن سینما در ایران نداریم و برای همین ترافیك عظیمی از فیلم ها پشت در اكران ماندهاند چرا كه در سال چیزی حدود صد فیلم ساخته میشود و در همه آنها ژانرهای مختلفی وجود دارد كه می تواند مورد توجه مخاطب قرار گیرد .
در پایان گفتگوی برنامه «نمای نقره ای» به مدیریت سینمای ایران و سیاستگذاری اشاره شد و اینكه باید كارگروهی تشكیل شود كه شامل مجموعه ای از فیلمنامه نویسان، جامعه شناسان، كارگردانان و روانشناسان باشد تا موجب هم افزایی و كمك به نیاز سنجی مخاطب شود و اینكه بحث پژوهش نیز میبایست در این زمینه جدی گرفته شود و اگر نیاز مالی نویسندگان فیلمنامه برطرف شود باعث میشود تا آنها بخشی از درآمدشان را به پژوهش اختصاص دهند تا كیفیت اثر بالا رود.
نمای نقره ای دوشنبه این هفته با اجرای محمود گبرلو، تهیه كنندگی آزاده شاهرخ مهر و با حضور سید رضا صائمی منتقد سینما و سید امیر سید زاده تهیهكننده سینما ساعت 21 از رادیو نمایش پخش شده است و علاقه مندان برای دریافت فایل كامل این برنامه میتوانند به سایت رادیو نمایش به نشانی www.radionamayesh.ir مراجعه و در قسمت جدول پخش این برنامه را دانلود كنند.