اسماعیل باستانی در نهمین قسمت برنامه «نمای نقره ای» گفت: متاسفانه مسائل فرهنگی و هنری از مسائلی است كه به شدت با مسائل اقتصادی سر و كار دارد و وقتی مردم هزینه ای برای فرهنگ خود نكنند، همه چیز از بین خواهد رفت و تبدیل به یك فاجعه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش،باستانی ضمن اعلام این مطلب افزود: با توجه به كرونا به نوعی خبری سینمایی تولید نمی شود ولی كمپانی های مهم فیلمسازی مشغول تولید هستند.
در این برنامه همچنین با سید محمد حسینی مدیر دفتر تولید متن حوزه هنری گفتگو شد.
حسینی گفت:آن چیزی كه باعث شد نگارش متن در ایران باعث افول شود این بود كه ما از اصول گذشتیم و به سمت كپی كاری از سینمای غرب رفتیم.
وی افزود: فقیرترین بخش سینما در حال حاضر متن است ولی در فضای تولید سرمایه گذاری بیشتری می شود و ما به بازنگری و پشتیبانی گرفتن از ادبیات خودمان بازنگشتیم چرا كه از لحاظ اسطوره و رمان بسیار قدرتمندیم ،همچنین جریانی كه در گیشه سینما وجود دارد باعث این اتفاق می شود.
حسینی ادامه داد :سینمای ما در دهه هفتاد و دهه هشتاد نوعی رجعت پیدا كرد به سینمای ورشكسته دهه 50 و دچار افول وحشتناكی شدیم همین باعث شد توجه به متن های فاخر از بین برود.
وی افزود: متاسفانه همه كسانی كه وارد كار می شوند عجله دارند كه به پایان متن برسند حتا در هالیوود نیز متن هایی كه به طور اتوماتیك و نرم افزارگونه تولید می شودطی پروسه خاصی تولید می شود و وقت برای آن می گذارد.ما در تلاش هستیم كه نسل جوان و جدیدی را برای نگارش متن های خوب در حوزه هنری تربیت كنیم.
حسینی در پایان تأكید كرد : ما هرگز نتوانستیم كتاب های ادبی بزرگی خود را تحلیل و تفسیر كنیم و نگاه ادبیات ما نسبت به غرب بسیار متفاوت است به همین دلیلی نتوانسته ایم آنچنان كه باید و شاید از این كتاب ها استفاده كنیم.خسرو شكیبایی در زمان خود كل فیلمنامه را حفط بودو به این فكر می كرد چه حسی بگیرد كه متن نیز بتواند خود را نشان دهد.