از امشب ، سی و یكم خرداد ماه ، پخش سریال رادیویی «كارناوال تهران» با موضوع جنبش مشروطه به روی آنتن رادیو نمایش می رود.
به گزارش روابط عمومی اداره كل هنرهای نمایشی رادیو، پوریا موسوی از نویسندگان «كارناوال تهران » درباره این مجموعه رادیویی گفت : این مجموعه در 15 قسمت سی دقیقه ای تهیه و تولید شده است كه در حقیقت فصل دوم از ادامه یك كار است .
وی ادامه داد : كار قبلی كه من برای رادیو نوشتم، ویژه برنامه نوروزی برای رادیو ایران و رادیو نمایش بود به اسم «مضحكه در تهران» كه آن هم ماجرایی در دل مشروطه بود منتها برای مقطع پیش از به توپ بستن مجلس و دقیقا مربوط به پنج روز آخر سال 1285 و این كار فصل دوم آن است اما نه به این معنا كه صرفا همان قصه باشد بلكه یك شخصیت كه شخصیت اصلی آن نمایشنامه نبود وارد این داستان می شود كه با آن همراه می شوید .
موسوی تأكید كرد: هویت مجموعه «كارناوال تهران »مستقل است ولی یك شخصیت به نام عبدی از دل آن ماجرا بیرون آمده كه یك سیاه بوده و بعد از ماجراهای مشروطه و آمدن محمد علی شاه ممنوع المجلس شده ودیگر نمی تواند تخت حوض اجرا كند برای همین خدمتكار خانه ادیب الملوك كه یك روزنامه نگار است می شود.
این نویسنده افزود: اینكه مجلس در دوم تیرماه به توپ بسته شد حقیقتی تاریخی است اما بقیه اشخاص داستان كاملا ساخته ذهن من و اشكان شریعت دیگر نویسنده «كارناوال تهران » است .
موسوی خاطر نشان كرد : در حقیقت هم درآن داستان و هم در این داستان با تاریخ شوخی می كنیم تا ببینیم چه اتفاقی از دل این شوخی ها بیرون می آید به عبارتی من و اشكان شریعت اینگونه فكر كردیم و نوشتیم كه اگر در فلان مقطع تاریخی اینطور می شد چه اتفاقی می افتاد و یا اگر فلان اتفاق می افتاد چه تاریخ و وضعیت اجتماعی داشتیم .
موسوی خاطر نشان كرد: مسأله این است كه نهضت مشروطه در ایران، مبدا بسیاری از تغییرات در حیات سیاسی اجتماعی جامعه ایران بوده است ؛ البته مسائل ما مربوط به خیلی پیشتراز اینها می شود شاید اگر بخواهیم از حالا حساب بكنیم مسائلمان ریشه ای 250 تا 300 ساله دارند ولی اتفاقاتی كه در آن دوره افتاد نقطه عطف بزرگی شد.
این نویسنده عنوان كرد : از نگاه من و اشكان شریعت ، مشروطه به نوعی ، ایده های خیلی جذابی داشت ولی در این نمایش نگاه نسبت به تغییراتی بود كه خواست اجتماعی درجامعه بود ولی اینكه چطور پیاده شد و به چه صورت نیروهای سیاسی در آن دوره تصمیم گرفتند و عمل كردند در اصل همان نقطه ای كه ما روی آن دست گذاشتیم و دغدغه مان این است كه ای كاش در آن دوره نگاه درست تری به مسائلی مثل مدرنیت ، تجدد، اندیشه های غربی و اینجور چیزها می شد.
موسوی تأكید كرد : تمركز ما در این نمایشنامه به مدرنیته است و اینكه تا چه اندازه تجددی كه در فكرمان می پروراندیم كپی برداری غلط از غرب بود و چقدرش واقعا چیزی بود كه ما به آن احتیاج داشتیم .
نویسنده «كارناوال تهران » افزود: مساله این نیست كه ما به تجدد احتیاج نداشتیم بلكه مسأله این است كه ما چگونه تجدد را در ایران آن مقطع زمانی باید پیاده می كردیم . خیلی از مشروطه چی های ما در آن دوره تاریخی فكر می كردند كه باید هر چه كه دارند را دور بریزند تا متمدن و متجدد بشویم در صورتی كه این نگاه یك نگاه غلط بود كه به وضعیتی كه در حال حاضر داریم منجر شد .
موسوی درباره داستان مجموعه «كارناوال تهران » گفت : داستانی كه ما ساختیم این گونه است كه در مقطع پیش از به توپ بسته شدن مجلس، مجموعه مرگ ها و مفقودی هایی بین مشروطه چی ها اتفاق افتاد كه مشروطه چی ها هیچ پاسخی برایش ندارند و نمی دانند كه چه اتفاقی دارد می افتد برای همین به سركردگی ادیب الملوك یكی از روزنامه نگاران تهران انجمنی به اسم انجمن باغ حقیقت را تشكیل می دهند ودلیل این نامگذاری آن بود كه ادیب الملوك و خانواده اش یك روزنامه ای دارند به اسم حقیقت و چون انجمن در باغ ادیب الملوك تشكیل می شد انجمن باغ حقیقت نام گرفت، اما پیش از آنكه آنها به نتیجه ای برسند ، مجلس به توپ بسته می شود و در شب به توب بسته شدن مجلس كامران پسر ادیب الملوك مفقود می شود و اینها مجبور می شوند برای اینكه زنده بمانند كامران را رها كنند و در پی آن اقدامات تازه ای انجام دهند .
این نویسنده در پایان تاكید كرد : هیچكدام از شخصیت هایی كه در قصه ما هستند واقعی نیستند و به دلیل اینكه بخش مهمی از مشروطه چی های ما در آن دوره روزنامه نگارها بودند و ایده های آنها از جنسی بود كه ما به آن نقد داشتیم .
«كارناوال تهران » از امشب به تهیه كنندگی اشرف السادات اشرف نژاد ، كارگردانی میرطاهر مظلومی،صدابرداری محمدرضا محتشمی، افكتوری محمدرضا قبادی فر و با هنرمندی احمد گنجی ،سعیده فرضی، مهرخ افضلی،مهدی طهماسبی،امیر فرحان نیا،علی میلانی، هنگامه محمودی،آیه قبادیان،حمیدرضا هدایتی،محمد شریفی مقدم،باقر كریم پور،محمد مجدزاده،فریبا طاهری، ماندانا اصلانی، حمید هدایتی، عباس توفیقی، نگین خواجه نصیر،مجتبی طباطبایی،محمد آقامحمدی، رامین پورایمان، نورالدین جوادیان،كرامت رودساز و فریبا متخصص به مدت پانزده شب ، ساعت 22 از رادیو نمایش پخش می شود و تكرار آن ساعت 11 روز بعد است.