نهمین قسمت از برنامه "دانگ" ، پنجشنبه 4 شهریور ساعت 18 عصر به روی آنتن رادیو نمایش رفت.
به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش، مجله موسیقی«دانگ» رادیو نمایش، با اجرا و تهیهكنندگی اسماعیل باستانی اخبار حوزه موسیقی را تحلیل و بررسی میكند و به گفتگوی تخصصی با اهالی موسیقی میپردازد. دراین قسمت نوژان حیدری به عنوان كارشناس در برنامه حضور داشت.
در بخش موزیكباز اسماعیل باستانی به معرفی تازههای موسیقی در هفتهای كه گذشت پرداخت. قطعات «مادر» با صدای افشین خواجه نژاد، «بنفش» با صدای علیرضا مهندس، « قلعه مرمر» با صدای امیر شورچه، «نفس» با صدای احسان خواجه امیری، « لغزان» با صدای فرامرز فنونی، « بی بال» و «سرزمین انار» با صدای حمیدرضا آفریده، « رفیق» با صدای كامران تفتی، « خاتون» كاری از كیهان كلهر، « دوران كودكی » با صدای مهدی عطاریان، «سرود زندگی» با صدای مجید دولتشاه و سعید منصوری، « اهواك» با صدای مهدی یراحی و همچنین قطعات گرهگشا از مصطفی راغب، فراق از پویا بیاتی نفس بریده از سالار عقیلی، راز جنون از سینا سرلك و سماع ستار از ستار هوشیار جدیدترینهای موسیقی در هفتهای كه گذشت بودند.
در ادامه برنامه اسماعیل باستانی و نوژان حیدری با یادی از گروه هنری چاوش تولد استاد حسین علیزاده را تبریك گفتند.
در بخش بعدی رضا مهدوی نوازنده سنتور روی خط تلفن مهمان برنامه بود.
مهدوی درباره آثار تلفیقی در موسیقی ایران گفت: ما به لحاظ معنوی و زیرساختی محدودیتهایی داریم كه نمیتوانیم آن طور كه شایسته و بایسته است قد برافراشته كنیم، بنابراین دنبال چیزهایی دست نیافتنی میرویم. اینجاست كه كارهای تلفیقی و بینابینی میكنیم كه نقدی به آن وارد نیست. ما با خودمان مشكل فرهنگی داریم و صادق نیستیم.
وی درباره نوآوری در ساخت موسیقی و موسیقیهایی كه غرابتی با موسیقی ایرانی ندارند گفت: نمیتوان ایران را از كشورهای همسایه كه قبلا جزو ایران بزرگ بودند جدا كرد اما اگر كسی اثرش به عنوان مثال تماما شبیه موسیقی تركیه است احتمالا موسقی اقوام و نواحی ایران را نمیشناسد. مهدوی گفت: اگر با موسیقی نواحی خودمان آشنا باشیم متوجه میشویم كه چقدر لحنهای متفاوت و زیبایی دارند كهمیتوانیم از انها استفاده كنیم. او درباره موسیقی فیلمهایی كه اثر استاد فخرالدینی و موفق است گفت: ایشان درباره كارهایش تحقیق میكند و درباره موسیقی ایرانی تحقیق كرده و شناخت كافی دارد.
مهمان دیگر این برنامه علیرضا بدیع شاعر و ترانهسرا بود.
بدیع درباره بروز و ظهور ترانهسراهای جدیدگفت ما ترانهسراهای خوبی داریم كه متاسفانه شناخته شده نیستند چون بازار دست عده محدودی است.او درباره بهتر دیده شدن ترانهسراهای ناشناخته گفت باید توقع خود را در ابتدای راه پایین بیاورند و صبور باشند تا كمكم دیده و شنیده بشوند. آنها باید ابتدا با خوانندههایی كه هم سطح و تجربه خودشان هستند آغاز بكنند. ضمن اینكه متاسفانه فضای ترانهسرایی امروز، دنبال ترانههای بازاری و مبتذل است.
این برنامه با پخش ترانه «خانه خالی» با صدای سیامك عباسی و به یاد مردم افغانستان به پایان رسید.