مسعود اطیابی كارگردان و تهیه كننده سینما در گفت و گو با استودیو هشت گفت : مشكل اكران آنلاین آن است كه ، به هیچ وجه پاسخگوی فیلم های پرهزینه نخواهد بود و توجیه اقتصادی ندارد .
مسعود اطیابی كارگردان و تهیه كننده سینما در گفت و گو با استودیو هشت در مورد مشكلات سینما ، سینماداران و عوامل سینما در این روزها و اظهار نظرش درباره روش هایی مثل اكران آنلاین فیلم ها گفت : به هر حال اكران آنلاین در این وضعیت اكران خوبی است و اساسا بد نیست و در واقع می تواند جهت نمایش فیلم ها ، یك ظرفیت كمكی برای سینمای ایران باشد و همینطور هرچند كه آنچنان قرنطینه وجود ندارد ولی باعث می شود مردم در خانه هایشان بمانند .
اما مشكل اكران آنلاین آن است كه ، به هیچ وجه پاسخگوی فیلم های پرهزینه نخواهد بود و توجیه اقتصادی ندارد .
وی ادامه داد ؛ اكران آنلاین تشویق به خانه نشینی است و ما خیلی نباید مردم را به خانه نشستن تشویق كنیم چون از لحاظ روانی و بهداشتی شاید درست نباشد ، بیرون رفتن و آداب سینما رفتن حائز اهمیت است در بعضی از كشورها مردم برای رفتن به سینما آداب خاصی دارند و در كل نمایش فیلم با یك آداب قوی تر و رسمی تری در بعضی از سانس ها اجرا می شود به خصوص در سانس های شب و سانس های خانوادگی ، ما در ایران هم باید به این نقطه برسیم كه سینماهای ما هم مثلا در سانس های خانوادگی یك آداب ورود داشته باشند الان این پروتكل های بهداشتی در سینما می تواند به ما آداب فیلم دیدن در سینما را القا كند . اساسا فیلم دیدن در سینما از لحاظ روحی و تغییر فضا خیلی بهتر است اما در اكران آنلاین و خانگی این اتفاق نمی افتد .
اطیابی افزود ؛ مشكل دیگری كه در حال حاضر وجود دارد این است كه مردم اطلاع چندانی از بازگشایی سینماها ندارند ، متاسفانه تبلیغی در این مورد انجام نشده الان نزدیك به دو ماه است كه سینماها بازگشایی شده اند اما هنوز بسیاری از مردم متوجه این موضوع نشده اند ، این امر هم نیاز به كمك رسانه ملی دارد كه خبر بازگشایی سینماها را با 50 درصد ظرفیت ، اجرای پروتكل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و... اطلاع رسانی كند تا اگر مردم در جریان تمام این مسائل باشند در سالن های سینما احساس امنیت می كنند .
اطیابی در مورد قاچاق فیلم ها از طریق نمایش خانگی نیز گفت : دو بخش وجود دارد یك بخش داخلی است كه به راحتی قابل جلوگیری است به این صورت كه اولا باید به مردم آموزش داده شود و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود و بخش دوم پشتیبانی قوه قضاییه براساس قانون مالكیتی كه در وزارت ارشاد ثبت می شود ، است . تا الان مشكل این بوده كه قوه قضاییه برای این مساله جایگاهی را درنظر نگرفته تا از قاچاق پیشگیری كند . یك بخش دیگر هم شبكه های ماهواره ای است كه تكلیفشان مشخص است و باید به قانون كپی رایت بین المللی متوسل شویم اما این شبكه ها ضربه زیادی وارد نمی كنند چون حجم تبلیغاتشان اینقدر زیاد است كه مخاطب تمایلی به دیدن فیلم ندارد .
اطیابی در آخر افزود ؛ ما به هر حال الان یك ركودی در سینما داریم تا مردم دوباره به سینما رفتن عادت كنند و از طرفی محرم و صفر را در پیش داریم و سینماها نمی توانند در این دو ماه عزیز فیلم های مفرح داشته باشند ، اما بعد از محرم و صفر به نظر می رسد كه اگر تكلیف این بیماری مشخص شود می توانیم دوباره شاهد اجتماع مردم در كنار هم باشیم .