به مدت

رادیو نمایش

بازتاب

جزییاتی از آخرین تحولات در رادیو نمایش/ با جذب اسپانسر گشایش مالی ایجاد می‌كنیم

محسن سوهانی كه به تازگی حكم سرپرستی رادیو نمایش را دریافت كرده است، درباره برنامه‌های خود برای این شبكه رادیویی توضیحاتی را ارایه داد.

1399/10/14
|
00:23

محسن سوهانی كه به تازگی با حكم علی بخشی‌زاده معاون صدای سازمان صداوسیما سرپرستی اداره كل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش را برعهده گرفته است در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری صبا درباره این تغییر مدیریت عنوان كرد: معمولا عمر مدیریت‌ها به ویژه در حوزه رسانه كه یك سازمان خلاق است، كوتاه و تغییر در سیستم مدیریتی امری طبیعی است.

وی ادامه داد: حمیدرضا افتخاری مدیر پیشین اداره كل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش از دوستان پُرتلاش رادیو است اما تصمیم بر آن شد كه از حضور ایشان در مكان دیگری استفاده شود و ایشان هم‌اكنون در رادیو صبا مشغول به كار است. پس از این اتفاق با لطف و اعتمادی كه معاون صدای سازمان صداوسیما به بنده داشت این مسئولیت را پیشنهاد داد و من نیز پذیرفتم.

سرپرست رادیو نمایش در پاسخ به این پرسش كه چه عاملی باعث شد پیشنهاد سرپرستی این شبكه رادیویی و اداره كل هنرهای نمایشی را بپذیرد، مطرح كرد: علاقه‌ام به این مجموعه از دیرباز و سابقه ذهنی خوبی كه نسبت به آن داشتم 2 عاملی بود كه باعث شد این پیشنهاد را بپذیرم.

ساختمان رادیو نمایش یكی از خاطره‌انگیزترین ساختمان‌هاست

سوهانی با اشاره به اینكه مركز هنرهای نمایشی رادیو یك گنجینه‌ ارزشمند است، توضیح داد: این مجموعه بخش مهمی از میراث و سرمایه انسانی را در خود جای داده است كه حفظ آن جزو وظایف صداوسیما محسوب می‌شود. از سویی دیگر ساختمان رادیو نمایش كه در خیابان ارگ واقع شده است جزو یكی از خاطره‌انگیزترین و قدیمی‌ترین ساختمان‌های موجود است چراكه افرادی مختلفی در این مكان حضور یافته و برای مردم خاطره‌ها ساخته‌اند.

وی افزود: یكی دیگر از دلایلی كه باعث شد این مسئولیت را قبول كنم، این بود كه متوجه شدم با این گنجینه‌ ارزشمند كارهای زیادی می‌توان انجام داد كه به پویایی شبكه كمك كند.

شناسایی افراد مستعد و تكریم پیشكسوتان

سرپرست اداره كل هنرهای نمایشی با اشاره به اینكه برنامه‌های مفصلی برای این مجموعه دارد، اظهار كرد: جزییات برنامه‌هایی را كه برای این مجموعه دارم به مرور اعلام می‌كنم اما اصلی‌ترین هدفم این است كه با همكاری دوستان بتوانم این مجموعه را كه قدمتی طولانی دارد، احیا و جوش و خروشی را در آن ایجاد كنم. برای احیای این شبكه 2 راهبرد در نظر گرفته‌ام كه اولین آن تكریم پیشكسوتان است چراكه ما باید قدر سرمایه‌هایمان را بدانیم و از تجربه‌های ارزشمند آن‌ها بهره ببریم.

سوهانی ادامه داد: دومین راهبرد ما شناسایی جوانان توانمند و علاقه‌مند به حوزه هنرهای نمایشی است. لازم است به این نكته توجه كنیم كه هر زمان درب‌های ورود به حوزه‌های مختلف را باز گذاشته‌ایم، استعدادهایی آمدند، خوش درخشیدند و توانستند تبدیل به یك چهره شوند. بنده علاقه‌مندم این كشف استعداد از طرق مختلف صورت بگیرد و بستری فراهم شود تا رادیو نمایش به عنوان پاتوقی برای هر كس كه در این حوزه دارای استعداد است، شناخته شود.

به گفته وی، اگرچه ساختمان رادیو نمایش قدیمی و نیازمند احیا است اما زیرساخت‌های خوبی به لحاظ تجهیزات فنی در این ساختمان وجود دارد كه جوانان مستعد و تازه‌كار نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

باید حلقه اتصالی میان نسل طلایی رادیو و نسل جدید ایجاد كند

سرپرست رادیو نمایش در جواب به این سوال كه كشف استعداد چگونه انجام می‌شود، گفت: این كشف استعداد از طریق طراحی مسابقه‌های مختلف در حوزه هنرهای نمایشی، برقراری ارتباط قوی‌تر و بیشتر با محافل هنری، انتشار فراخوان از طریق رسانه‌ها و… صورت می‌گیرد.

وی افزود: یكی دیگر از بحث‌های مهم ما بحث جانشین پروری است كه قصد داریم پس از جذب استعدادهای جوان از پیشكسوتان رادیو نمایش برای آموزش آن‌ها در زمینه‌های مختلف بهره ببریم چراكه معتقدیم این آموزش می‌تواند حلقه اتصالی میان نسل طلایی رادیو و نسل جدید ایجاد كند تا جوان‌ها نیز بتوانند از تجربه‌ پیشكسوتان بهره‌مند شوند.



احیای ساختمان رادیو نمایش و حمایت از پیشكوستان با همكاری نهادها و جذب اسپانسر

سوهانی در ادامه درباره احیای ساختمان رادیو نمایش نیز عنوان كرد: ساختمان رادیو نمایش تنها مختص به شبكه و یا سازمان صداوسیما نیست بلكه یك میراث ملی است كه باید به بهترین شكل ممكن از آن مراقبت كرد و این وظیفه و رسالت ما است. از سویی دیگر همه به این موضوع آگاه هستند كه بودجه معاونت صدا محدود است و شاید بودجه‌ای كه به شبكه رادیویی نمایش تعلق می‌گیرد برای احیای ساختمان كافی نباشد اما می‌توان راهكار دیگری برای احیای ساختمان اندیشید كه آن‌هم جذب اسپانسر و همكاری با نهادهای دیگر است كه امیدواریم به اتفاقات خوبی منجر شود.

وی در پاسخ به این پرسش كه چه برنامه‌ای برای حمایت از پیشكسوتان این شبكه رادیویی و افزایش دستمزد آن‌ها دارد، مطرح كرد: همه به این موضوع واقف هستیم كه دستمزدهایی كه به دوستان هنرمند و پیشكسوت داده می‌شود در مقایسه با فعالیت آن‌ها ناچیز است از سوی دیگر همه می‌دانند كه بودجه معاونت صدا محدود است و مشكلات مالی وجود دارد اما من می‌توانم این قول را بدهم كه هر چه در توان دارم برای جذب بودجه و اعتبار بگذارم.

سرپرست اداره كل هنرهای نمایشی ادامه داد: همانگونه كه سازمان برای ساخت سریال از اسپانسر استفاده می‌كند ما هم می‌توانیم برای حل مشكلات مالی خود اسپانسر جذب كنیم و با دوستانی در خارج از سازمان مشاركت كنیم. این راهكار امكانپذیر است چراكه اداره كل هنرهای نمایشی یك میراث ارزشمند است و امكانات خوبی نیز دارد. البته باید برنامه‌ریزی‌های درستی در این زمینه صورت بگیرد و بهتر است پس از نهایی شدن جزییات آن اعلام شود.

تولید نمایش در ژانرهای متنوع در اولویت است

سوهانی با اشاره به اینكه اولین اولویت رادیو نمایش و اداره كل هنرهای نمایشی تولید نمایش در ژانرهای متنوع است، اظهار كرد: تولید برنامه برای این شبكه رادیویی منوط به افكارسنجی و نظرات مخاطبان است. در حقیقت ما در بحث آنتن به مخاطب احترام می‌گذاریم و سعی می‌كنیم برنامه‌های پُرمخاطب را تقویت و برنامه‌های كم‌مخاطب را از جدول پخش حذف كنیم اما همانطور كه عرض كردم ابتدا باید ببینیم مخاطب ما كیست، از ما چه می‌خواهد و دنبال چه برنامه‌ای است؟ و سپس برای آن برنامه‌ریزی كنیم.

وی افزود: در زمان مدیریت قبلی شاید شبكه رادیویی نمایش كمی از رسالت اصلی خود كه نمایش بود، فاصله گرفت و به تولید برنامه‌های دیگر روی آورد اما باید به این موضوع آگاه باشیم كه نمایش، برگ برنده شبكه رادیویی نمایش و در انحصار این شبكه است. همچنین تولید نمایش‌های باكیفیت قطعا یكی از خواسته‌های مخاطبان عام و حتی خاص شبكه رادیویی نمایش است كه باید تقویت و احیا شود.

سوهانی همچنین درباره تولید آثار نمایشی طنز در رادیو نمایش نیز اظهار كرد: ارزیابی من این است كه شبكه رادیویی نمایش در حوزه طنز كه حوزه‌ای تخصصی است، ضعف‌های دارد و باید خود را تقویت كند چراكه این حوزه جدا از حساسیت‌هایی كه دارد، جذاب است.

سرپرست رادیو نمایش تاكید كرد: در قالب طنز می‌توان بسیاری از دغدغه‌های اجتماعی را بیان كرد پس لازم است افرادی را برای تولید آثار طنز به دلیل حساسیت موضوع در رادیو نمایش تربیت كنیم تا تولید آثار نمایشی طنز بتواند به یكی از نقاط قوت شبكه تبدیل شود. طنز برای من جدی است و لازم می‌دانم طنز فاخر اجتماعی و اثرگذار را در شبكه رادیویی نمایش احیا كنم.

قصد داریم در فضای مجازی حضور فعال داشته باشیم

وی درپاسخ به اینكه این شبكه رادیویی تا چه اندازه قرار است از امكانات فضای مجازی بهره ببرد، بیان كرد: استفاده از فناوری‌ها و تكنولوژی‌های جدید امری مهم است اما متاسفانه فعالیتی كه هم‌اكنون رادیو نمایش در فضای مجازی دارد، نه تنها ایده آل بلكه حتی قابل قبول هم نیست. فضای مجازی فرصت‌ بسیاری خوبی برای ماست و این امكان را به ما می‌دهد تا با مخاطبان خود تعامل داشته باشیم و از نظرات آن‌ها درباره برنامه‌ها مطلع شویم. قصد داریم در آینده‌ای نزدیك در این فضا حضور فعال داشته باشیم.

سرپرست اداره كل هنرهای نمایشی در پایان در جواب به این سوال كه همچنان به عنوان مشاور مدیر شبكه یك سیما به فعالیت خود ادامه می‌دهد یا نه، تصریح كرد: ارادت، تعلق خاطر و دغدغه‌ای كه من نسبت به شبكه یك دارم از بین نخواهد رفت اما به لحاظ كاری باید روی ماموریت جدید خود متمركز شوم و فعالیت خود را تنها معطوف به رادیو نمایش و اداره كل هنرهای نمایشی كنم لذا دیگر در این سمت فعالیت نخواهم داشت.

عكس ها از علی حدادی اصل است.

سپیده شریعت رضوی

انتهای پیام/

دسترسی سریع
بازتاب